lenti.hu / Hírek
 
KezdőlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekű információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekű adatokHelyi értéktárVálasztásokTemető megszüntetés

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
vasbeton sze ...cnc betanito ...Épitö ipari ...Gyümölcsszed ...
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
30 éves évforduló az iskolában2017. Március 6. 7:45

Immáron három évtizede, hogy a lenti Arany János Általános Iskola és AMI megnyitotta kapuit a diákok előtt és azóta minden éven a névadó költő születésnapjának évfordulójához közeli időpontban az intézményben a gyerekek számára kulturális, tudásfelmérő és sportvetélkedőket szerveznek.

Az idei Arany hét az 30 éves jubileum miatt is különlegesnek számított, a programsorozatot megelőzően a diákok részére „Aranyélet az Aranyban” néven rajz, -és kreatív pályázatot hirdettek, az óvodások pedig a „Varázskezek” című pályázatra küldhették be alkotásaikat.

Az ünnepi hét első napján Kovács Zoltán pedagógus, fotós volt az iskola vendége aki archív fényképeken keresztül mutatta be a kicsiknek milyen is volt egykor Lentiben az élet, majd a délutáni órákban az minden osztály számára műveltségi vetélkedőt rendeztek.

A következő nap zajkeltésé és a maszkaráké volt, hiszen a húshagyó kedd hagyományos és kiemelt programja a farsangi felvonulás, amelyre idén is változatos és kreatív ötletekkel érkeztek a gyerekek.

Szerdán délelőtt az iskola zeneművészeti intézményegységének szervezésében a helyi művelődési központan immáron nyolcadik alkalommal tartották meg a megye művészeti iskoláinak furulyás találkozóját, miközben az iskolában Kaján Imre a Göcseji Múzeum igazgatója tartott történelmi előadást „Zala vármegye a török korban” címmel. A délutáni órák a tudomány helyett a mozgásról szóltak, az 1-4 évfolyamosokat ügyességi vetélkedőre, a nagyobbakat pedig egy az Arany emléktúrára várták a szervezők.

Az ünnepi műsorra hagyományosan a költő születésnapján került sor, ahol az intézmény aulájában összegyűlt diákokat és tanárokat Boa László igazgató köszöntötte, beszédében felidézve az elmúlt három évtized történéseit, az iskola fejlődését és jövőbeni céljait, majd pedig Farkas Katalin a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatási vezetője mondott köszöntőt és adott át elismeréseket az iskola első napjaitól az intézményben dolgozó pedagógusoknak.

A csütörtöki program folytatásában délután a felső évfolyamosok számára szavalóversenyt rendeztek kora este pedig a művelődési központban a Nehéz Fiúk Tubakvartett előadását tekinthették meg az érdeklődők.

Az Arany hét utolsó napjának délelőttjén az óvodásokat látták vendégül az intézményben egy délelőtti diavetítés keretében, délután stílustanácsadást tartottak az érdeklődőknek, valamint már kora reggel elkezdődött az este nyolcig tartó Non-Stop olvasás. A programsorozatot kora délután tanár-diák röplabda meccs és esti filmvetítés zárta.
 

Összes látogató száma: 564613
Jelenleg 107 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 4509419 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1077948 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak