lenti.hu / Hírek
 
KezdõlapHírekLenti városaÖnkormányzatKözérdekû információkTurizmusProgramokFotóalbumVideóalbumCégadatbázisKözérdekû adatokHelyi értéktárVálasztásokTemetõ megszüntetés

A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése
TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00030

A Lenti Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének energetikai korszerűsítése

Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola épületének energetikai korszerűsítése

A Lenti Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde, és a lentiszombathelyi Kultúrotthon épületenergetikai fejlesztése
 
Regisztráljon, és adja fel apróhirdetését ingyen!
 
 
Keresendő szavak:
Keresés helye:
 
 
További háttérképek...
 
 
 
 Hír és hozzászólások Hírek
30 éves évforduló az iskolában2017. Március 6. 7:45

Immáron három évtizede, hogy a lenti Arany János Általános Iskola és AMI megnyitotta kapuit a diákok elõtt és azóta minden éven a névadó költõ születésnapjának évfordulójához közeli idõpontban az intézményben a gyerekek számára kulturális, tudásfelmérõ és sportvetélkedõket szerveznek.

Az idei Arany hét az 30 éves jubileum miatt is különlegesnek számított, a programsorozatot megelõzõen a diákok részére „Aranyélet az Aranyban” néven rajz, -és kreatív pályázatot hirdettek, az óvodások pedig a „Varázskezek” címû pályázatra küldhették be alkotásaikat.

Az ünnepi hét elsõ napján Kovács Zoltán pedagógus, fotós volt az iskola vendége aki archív fényképeken keresztül mutatta be a kicsiknek milyen is volt egykor Lentiben az élet, majd a délutáni órákban az minden osztály számára mûveltségi vetélkedõt rendeztek.

A következõ nap zajkeltésé és a maszkaráké volt, hiszen a húshagyó kedd hagyományos és kiemelt programja a farsangi felvonulás, amelyre idén is változatos és kreatív ötletekkel érkeztek a gyerekek.

Szerdán délelõtt az iskola zenemûvészeti intézményegységének szervezésében a helyi mûvelõdési központan immáron nyolcadik alkalommal tartották meg a megye mûvészeti iskoláinak furulyás találkozóját, miközben az iskolában Kaján Imre a Göcseji Múzeum igazgatója tartott történelmi elõadást „Zala vármegye a török korban” címmel. A délutáni órák a tudomány helyett a mozgásról szóltak, az 1-4 évfolyamosokat ügyességi vetélkedõre, a nagyobbakat pedig egy az Arany emléktúrára várták a szervezõk.

Az ünnepi mûsorra hagyományosan a költõ születésnapján került sor, ahol az intézmény aulájában összegyûlt diákokat és tanárokat Boa László igazgató köszöntötte, beszédében felidézve az elmúlt három évtized történéseit, az iskola fejlõdését és jövõbeni céljait, majd pedig Farkas Katalin a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatási vezetõje mondott köszöntõt és adott át elismeréseket az iskola elsõ napjaitól az intézményben dolgozó pedagógusoknak.

A csütörtöki program folytatásában délután a felsõ évfolyamosok számára szavalóversenyt rendeztek kora este pedig a mûvelõdési központban a Nehéz Fiúk Tubakvartett elõadását tekinthették meg az érdeklõdõk.

Az Arany hét utolsó napjának délelõttjén az óvodásokat látták vendégül az intézményben egy délelõtti diavetítés keretében, délután stílustanácsadást tartottak az érdeklõdõknek, valamint már kora reggel elkezdõdött az este nyolcig tartó Non-Stop olvasás. A programsorozatot kora délután tanár-diák röplabda meccs és esti filmvetítés zárta.
 

Összes látogató száma: 646087
Jelenleg 12 látogató tartózkodik az oldalon.
  Ezt az oldalt 5294039 alkalommal jelenítették meg,
ebből az egyedi letöltés 1237221 db.
  Impresszum Oldaltérkép Adatvédelem Szerzői jogok Felhasználási feltételek Hirdetési árak